‘Verborgen parel van ‘t Stad’ Barbouf verkoopt culinair lekkers via Kivalo

Wanneer je gezellig wil tafelen in het charmante Antwerpen, dan heb je keuze genoeg. Het centrum van de stad stroomt over van de eetgelegenheden, maar weinigen hebben nu echt dat ‘je ne sais quoi’. Restaurant Barbouf is daar dé uitzondering op: gelegen op de prachtige Sint-Nikolaasplaats, in de schaduw van de Kathedraal, vind je dit op-en-top Vlaamse restaurantje: een ware oase van rust middenin de stad, waar je jaarrond geniet van seizoensgebonden suggesties en een familiale vibe.

Image
Image

Sinds kort vind je Barbouf ook online terug: via het cadeaubonsysteem van Kivalo kan je je volgende romantische diner, gezellig uitje met vrienden of toffe teambuilding nu alvast vastleggen! Wij spraken met uitbater Melanie – en vroegen haar naar haar ervaringen met Kivalo.

“De versimpelde boekhouding is een echte verademing, niet alleen nu – maar zeker ook na de corona-crisis”

Wanneer we vragen naar het grootste voordeel van Kivalo voor Barbouf, hoeft Melanie niet lang na te denken. “Dat ligt voornamelijk bij het gebruiksgemak! Vroeger moest ik op ‘t einde van de maand mijn boekhouding doorspitten om te zoeken naar wat nu wel – of niet – een bon was. Nu kan ik gewoon op ‘t einde van de maand, met één klik, de nodige informatie bundelen en naar mijn boekhouder sturen. Da’s veel productiever!”

Image

Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel, want ook voor na de corona-crisis, wanneer de deuren terug zullen openen, ziet Melanie veel voordelen. “Vroeger waren onze cadeaubonnen geprinte kaartjes waar ik dan zelf een bedrag opschreef. Klanten konden die dan in de zaak komen halen of ik stuurde het met de post op. Daar ben je lang mee bezig, maar zorgt ook voor veel misverstanden: want wat als de klant dat kaartje kwijt is?”

Met een digitale cadeaubon ga je dat probleem alvast uit de weg. Elke bon is genummerd én geregistreerd – en als de klant de geprinte versie kwijt is, kan Melanie vanaf nu de bon simpelweg opnieuw opsturen.

De uitbaatster is dan ook zeker van plan om het systeem te blijven gebruiken in de toekomst. “Ook wanneer mensen nu langskomen om een bon te halen, zal ik hen doorverwijzen naar het online platform. Zo zijn we allebei zeker en beveiligd – en moet ik mijn drukke avondshift niet onderbreken om dat kaartje te schrijven”, lacht ze.

“Fijn om met een kleinschalige partij samen te werken”

Image

Melanie is tevreden dat ze via-via bij Kivalo terechtkwam, en dat ligt voornamelijk bij het feit dat we iets ‘kleinschaliger’ werken dan andere systemen. “Zeker wat de kost betreft, is dat al een serieus verschil”, vertelt ze. “Ik merk dat collega’s van mij in heel wat gevallen meer afdragen dan ik nu doe.”

En daar heeft ze gelijk in! De purpose van Kivalo ligt dan ook volledig in het ondersteunen van kleine zelfstandigen en handelaars – en hen helpen om meer omzet te generen. “Over het algemeen probeer ik voornamelijk samenwerkingen aan te gaan met andere ‘kleinschalige’ bedrijven’, zegt Melanie. “En Kivalo past perfect in dat plaatje!”

“Ik maakte zelf een raamsticker om ons online verhaal ook offline aan te kondigen”

Image

Nadat restaurant Barbouf zich aansloot bij Kivalo, bleven ze niet bij de pakken neerzitten. Ze wisten duidelijk dat ze ook zelf iets moesten ondernemen om mensen tot op het platform te krijgen… en dat deden ze goed! Ze maakten zelf een grote raamsticker met de websitelink – en kleefden die over de volledige lengte van de raam van het restaurant.

“Ja, dat leek ons gewoon logisch om te doen”, vertelt Melanie. “Veel van onze buren of (ouder) cliënteel zitten niet op Facebook of Instagram om ons te bereiken. Daarom leek het ons een goed idee om het met een offline communicatiemiddel te proberen. En dat heeft gewerkt, ook! Ik weet dat één van onze buren een bon heeft aangekocht door die raamsticker, aangezien zijn melding bij betaling ‘voor uw raamdecoratie’ was”, lacht Melanie.

Meer weten over ook hoe jouw organisatie zich kan aansluiten?

Wil je net zoals restaurant Barbouf ook beginnen met de verkoop van online cadeaubonnen voor jouw organisatie? Dat kan! Registreer je op de website – en dan doen wij de rest. Enneuh… welkom!

Interesse in Kivalo?

Aarzel niet om ons te contacteren. We staan open voor alle vragen.
Image